אגירת אנרגיה
מערכות אגירת אנרגיה
מערכות אגירת אנרגיה הן קריטיות למעבר אנרגיה נקייה, היא לא רק לאחסון רוח ואנרגיה סולארית לסירוגין, אלא גם לייצוב פעולות הרשת. ככל שיותר ויותר מדינות מאיצות את פריסת האנרגיה המתחדשת, היקף קיבולת האנרגיה החדשה המותקנת בעולם הולך וגדל, ותעשיית החשמל תעבור שינויים גדולים. בשל התנודות הגדולות וההבדל בין צריכת שיא לשפל של ייצור חשמל חדש, אגירת אנרגיה בקנה מידה גדול הופך לחלק תומך חשוב יותר ויותר במערכת החשמל.
הרכב
מערכת אגירת האנרגיה מורכבת מסוללה, מערכת ניהול סוללות, מערכת ניהול אנרגיה, ארון קומבינר, ממיר דו-כיווני, מערכת תאורה, מערכת אזעקת אש, מערכת ניהול טמפרטורה, מערכת ניטור וכו'.
מערכת הסוללות מחוברת למכונה המשולבת לאחסון וטעינה סולארית. מערכת אגירת האנרגיה הסוללה מותקנת במבנה מסוג מיכל, עם מערכת ניטור מובנית, מערכת מיגון אש אוטומטית, מערכת בקרת טמפרטורה, מערכת ניהול אנרגיה ועוד. החלק החיצוני של המיכל עשוי לוחות פלדה צבעוניים דו-שכבתיים , והחלק הפנימי מלא בצמר סלעים מעכב אש ומעכב בעירה בדרגה A.
במקביל, מותקנות על הדלתות שכבות בידוד מצמר סלעים מעכב בעירה כדי להגביר את אפקט הבידוד התרמי. חדר הסוללות מצויד במערכת בקרת טמפרטורה שגם היא יכולה להיקרא מזגן תעשייתי. כאשר הטמפרטורה גבוהה מדי, הפעל את המזגן כדי לקרר את חדר הסוללה. כאשר הטמפרטורה נמוכה מדי בחורף, הפעל את המזגן לחימום. ודא שהסוללה פועלת בטווח טמפרטורת הפעולה האופטימלית שלה כדי להאריך את חיי הסוללה.